Hur blir 2016 gott!


Skippar årskrönikan och går direkt på kärnfrågan - hur blir 2016  -  ett Gott Nytt År?

1. Skilj på sådant du kan påverka och sådant du inte kan påverka! Att lägga en massa energi på det du inte kan göra något åt, ger dig inte ett gott nytt år! Bli bättre på att fokusera på rätt saker!

2. Ta emot 2016 - öppet och förväntansfullt! Lägg dina egna förväntningar på en nivå, där du kan hantera en annan utveckling är den du sett framför dig. Finns det bara ett sätt som du ser som "det rätta", kommer du att tillbringa ditt år i grämelse, "alltså , jag hade ju tänkt att...och det skulle bli så bra...men nu händer det här i stället..." Varning på den tanken!

3. Säg JA oftare än nej; ett bra sätt att säkerställa att du får vara med om nya spännande saker som du aldrig gjort förut under 2016! Våga testa dina gränser! Du klarar mer än du tror!

4. Var positiv! Försök att se uppsidan i det som händer! Det mesta kan vändas i både positiv och negativ riktning! Försök att hålla ditt glas halvfullt istället för halvtomt!

5. Låt inte ditt år färgas av bilder du ser och inlägg du läser i sociala medier! Sukta inte efter ett liv som inte är ditt! Se dig omkring och träna dig i att känna tacksamhet över det som du faktiskt har, i stället för att jämföra dig med andra!

6. Finns till för någon annan än dig själv! Kan låta som en klyscha - men att ge är faktiskt roligare än att få! Unna dig att få mötas av en annan människas tacksamhet och glädje!

7. Grips inte av rädsla över allt våld och all ondska som finns runt omkring oss! Rädsla passiviserar oss. Världen består av små enskilda människor som du och jag - 2016 kan vi bidra till att göra världen till en bättre plats, genom att finnas till för de människor som just vi har i vår närhet! Ge av din värme, tid, pengar, gåvor - vi som har mycket kan också ge mycket...

8. Har du bra hälsa? Känner du dig stark och pigg? Gläds över det - varje dag året runt! Kom ihåg! Den friska har många önskningar -  den sjuka bara en!

9. Oavsett hur ditt år kommer att bli - så kommer det också att finnas det som är just GOTT! Ta fasta på det och låt det ta dig igenom tyngre dagar!

10. Ditt år kommer säkert också att rymma sådant som är NYTT. Det kan vara allt ifrån sådant som fyller dig med stor glädje till förändringar som du helst skulle vilja skippa. Hursomhelst, ur det som är NYTT kommer alltid en ny väg, oavsett om du önskade den eller inte...tro på att det ur det nya kan komma något bra!

Så -  då är det snart dags att säga hejdå till 2015 och välkommen År 2016! Bring it on!

Ett Gott Nytt År till er alla!

Christina Hellström
30 december 2015                  
                         

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv