Är det ingen som håller dina deadlines?

Är det ingen som gör som du säger? Ingen som reagerar när du hojtar till och säger att nu är det dags för lite action? Du är inte ensam! Här kommer ett användbart tips!

Vi är alla bekväma. Om en deadline är satt, men vi vet att inget händer om vi inte håller deadline, så finns en stor risk att vi prioriterar annat istället.

Hur kan du då som ledare få respons på den deadline du satt?


Hemligheten är - skruva upp ditt volttal! Tänk kossor ute på en åker - för att de ska hållas på plats, finns ett elstängsel. Tanken med elstängslet är inte att ta livet av kossorna, utan att de ska få en liten lagom stöt, så att tanken att närma sig stängslet igen ska vara tillräckligt obehaglig, för att de ska låta bli.

En chef med ansvar för att en dokumentation skulle tryckas i tid, berättade att hon var så stressad på två medarbetare som aldrig lämnade in sitt material i tid, trots mejl från chefen att det nu snart var deadline.

Hon fick rådet av mig att höja sitt volttal - mer av samma skulle aldrig komma att fungera. Chefen ändrade till nästa gång sitt mejl och skrev i stället; kommer inte materialet i tid, så kommer det inte med. Då fick hon in texterna - från båda medarbetarna!

Hade chefen inte löst detta, hade hon förmodligen till slut exploderat - till omgivningens stora förvåning; Va, var hon sååå arg?!

Då hade volttalet varit för högt! Skada inte dina relationer i onödan! Hitta rätt volttal och satsa istället på "glad, men jobbig", to get the job done!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Angelina » Powerwoman!!:  ”Så kul att ses igen! Kramar Angelina”

  • Caroline » Var rädd om gnällspikarna!:  ”Jättebra artikel som jag läst flera gånger. När jag läste artikeln insåg jag att..”

  • Linda » Underbara Mallorca!:  ”Kan bara hålla med! Fantastiska tips o bilder o vill ju som sagt ha en ny versio..”

  • Christina » Omslaget klart!:  ”Hej Carl! Så roligt att du vill beställa min bok! Den 20 juni är den här! Hälsn..”

  • Carl Söderström » Omslaget klart!:  ”Hej Christina! Jag lägger gärna en förhandsbeställning på din nya bok. När komme..”

Bloggarkiv