På begäran: Min Mallorcaguide 2016

Som ni säkert förstått vid det här laget, har Mallorca en särskild plats i mitt hjärta! Sedan några år tillbaka har jag samlat mina bästa tips i min högst personliga Mallorcaguide - restauranger som vi återvänder till år efter år...

Varsågod! Här är Mallorcaguiden för 2016!


Flanigan
Ligger i den exklusiva marinan Puerto Portals. Härligt, avslappnat och vackert belägen nära alla yachter. Missa inte Äppelkakan – stället med en (1) efterrätt! Alla äter den! Beställs när man beställer maten! Medelhavskök.

Tel: 0034 971 679 191

Las Terrazos de Bendinat
Helt underbar restaurang, belägen i Hotel Bendinat. En fantastisk terrass precis vid havet, overkligt vacker solnedgång! Ett måste! Medelhavskök.

Tel: 0034 971 67 57 25

Coast by East   
Ligger i marinan Port Adriano nära Santa Ponsa. Marinan är designad av Philippe Starck och en sevärdhet i sig! En härlig restaurang i läcker miljö. Menyn är skön mix av Asien och Medelhav.

Tel: 0034 971 57 67 57

A Popa
Fantastisk fiskrestaurang på hotell Nixe Palace, Cala Mayor. Man sitter alldeles vid stranden, såååå vackert – och gott! Vi rekommenderar den saltinbakade fisken! Be om råd för vilken av dagens fiskar som passar bäst att saltinbaka!

Il Paradiso
En underbar italiensk restaurang också i Cala Mayor. Be att få sitta ute på balkongen! Det är magiskt! Högt över Medelhavet, med en fantastisk solnedgång! Vad kan man mer begära?!

Tel: 0034 971 10 33 79

Caballito de Mar
En underbar fiskrestaurang inne i Palma, härlig terrass med bra ”titta på folk” läge. Ta taxi eller buss till Cathedral, så är det bara en kort promenad!

Tel: 0034 971 72 10 74
 
Mar de Nudos                                
Härlig restaurang i slutet av den sträcka som kallas ”the golden mile”, Palmas vidsträckta hamn med yachter, yachter, yachter… Mar de Nudos ligger inne i Palma, inte långt från katedralen. Köket är en fusion mellan medelhavskök/asiatiskt. Maten avnjuter du alldeles vid strandpromenaden med grandiosa yachter vid dina fötter. Be om ett bord nära promenaden när du bokar! Så härligt!

Tel: +34 971 214 722

La Boveda
Granne med Caballito de Mar inne i Palma. Enligt mallorkinerna själva öns bästa tapasrestaurang – och vi håller med! Boka ett bord ”outside”! Vi brukar beställa tapas, ”variados”. Då sätter kocken själv ihop en mix, som är kul och man får smaka lite av varje!

Tel: 0034 971 714 863

Ribello
Jättebra italiensk restaurang, grundad av Emilio Ingrosso. Supergod mat och läcker trendig miljö. Den ligger i Palmas gamla stad, (calle Aputadores 11) och man sitter inomhus.

Tel: 0034 971 72 91 30

Il Migliore        
Emilio Ingrossos senaste restaurang i Palma. Ligger vackert vid ett torg (Plaza Frederic Chopin), på samma sida som Cathedralen. Härlig atmosfär och härlig italiensk mat!

Tel: 0034 971 72 85 28

Abaco
Ett magnifikt ställe inrymt i ett medeltida palats i Palmas gamla stad. Ett måste och lite av en sevärdhet i sig. Här kan man ta något att dricka, en glass eller bara gå in och titta! Tar inte kreditkort! Passar bra som avslutning på en middag inne i Palma!

Cappuccino
Bra lunchställen om ni är inne i Palma och shoppar. Ett ligger uppe vid katedralen. Ett ligger på Placa Juan Carlos! Trevligt och god mat och man bör inte missa deras cappuccino…

Hotel Portixol
En liten bit mot flygplatsen, i Portixol, ligger hotel Portixol, ett svenskägt designhotel med en underbar terrass och mycket god mat! Boka bord på terassen!

Tel: 0034 971 27 18 00
 
Puro Beach
Ytterligare ett svenskägt drömställe, med samma avfart som flygplatsen. Restaurangen ligger på en landtunga ut i havet. Man sitter och äter i vacker design vid en pool klädd med svart mosaik! Fantastisk solnedgång! Kom inte för sent!

Tel: 0034 971 744 744
 
En härlig butik:
Rialto Living         
Läcker svenskägd livstilsbutik, med möbler, inredning, kläder och kafé!
 
 
/Christina Hellström
 11 augusti 2016

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Angelina » Powerwoman!!:  ”Så kul att ses igen! Kramar Angelina”

  • Caroline » Var rädd om gnällspikarna!:  ”Jättebra artikel som jag läst flera gånger. När jag läste artikeln insåg jag att..”

  • Linda » Underbara Mallorca!:  ”Kan bara hålla med! Fantastiska tips o bilder o vill ju som sagt ha en ny versio..”

  • Christina » Omslaget klart!:  ”Hej Carl! Så roligt att du vill beställa min bok! Den 20 juni är den här! Hälsn..”

  • Carl Söderström » Omslaget klart!:  ”Hej Christina! Jag lägger gärna en förhandsbeställning på din nya bok. När komme..”

Bloggarkiv