Så blir julen GOD!

Nu går tiden fort! Om en vecka är julen här! Det innebär att det är hög tid att säkerställa att den goda jul som vi nu önskar alla vi möter - också blir en verklighet för oss själva!

Förra året bloggade jag om mina bästa tips för att säkerställa att julen blir just GOD! Nu är det dags igen! Julen 2016 står för dörren! Nu kör vi!

1. Sänk kraven och förväntningarna du har på dig själv! Allt behöver inte vara perfekt, hemlagat, pyssligt och fixat! Hann du inte städa? Släck ljuset och tänd några ljus! Det funkar!

2. Sänk kraven och förväntningarna på ANDRA! Är familjen och släktingarna inte lika uppskattande som du hade hoppats? Tips: Utgå från en lägsta nivå - då blir du ALLTID glatt överraskad!

3. Har en tradition försvunnit  som du tyckte var VIKTIG? Träna dig i att tänka "Äsch, det blir nog bra ändå...!" En så skön och välgörande tanke!

4. Gillar du inte julen? Har du negativa minnen av julen? Pröva att vända blad julen 2016! Den här julen behöver inte defineras av hur tidigare jular varit. Låt den bli en glad och varm nystart! Det är du som bestämmer vad som ska få påverka dig! Så, med det sagt; om du säger att "Usch, jag gillar inte julen!" Ja, då blir det garanterat inte någon fin jul! Du har ju redan bestämt dig!

5. Säg inte allt som du tänker! Ärlighet är inte att säga allt som poppar upp i din tanke, utan att säga allt du menar. Tänk ett varv innan du för fram dina kritiska synpunker. Kanske blir det trevligare och bättre också för dig om du mer noga väljer dina stider!

6. Satsa lite extra på att vara varm, vänlig och berömmande! Tänk på hur många uppskattande tankar som går igenom din hjärna som du aldrig säger! Säg ALLT sådant nu i jul! ALLA blir glada av beröm och stämningen blir varm och fin. Så gå loss! Snygg klänning, fina skor, goda köttbullar, fin gran, vackert dukat...you name it!

7. Vänta inte med att njuta av julen tills du är klar! Du blir aldrig klar! Det kommer hela tiden något annat! Njut först, annars blir det inte av! Ta en promenad, läs en bok, se en film, umgås vid brasan! Det är JUL!

8. Gör något för någon annan! Det finns så många som lider, både nära och längre bort. Skänk av dina pengar eller gör något annat. Det är viktigt för dem du hjälper, men det är också viktigt för dig att lyfta blicken bortom dig själv! Att påminnas om att vi inte är alltings centrum är hälsosamt.

9. Fokusera på det du har - och inte på det du inte har! Känn tacksanhet när du lägger dig på kvällen. Räkna upp minst tio saker som du är tacksam för. Det kommer att ge dig en varm känsla inombords. Vi har så mycket mer att vara tacksamma för än vi tror!

10. Jämför inte ditt julfirande med andras! Kommer andras barn hem till jul, men inte era? Ska grannarna fira nyår på Maldiverna? JÄMFÖR dig inte! Gläds med dem och var tacksam över den jul som är din - hur den än ser ut. Även om du skulle önska att den såg ut på ett annat sätt, så får du den bästa julen om du accepterar läget och gör det bästa av den.

Yes, det var årets julråd! Nu ska även jag göra mitt bästa för att följa mina egna råd...inte det lättaste, som bekant..Då önskar vi varandra LYCKA TILL!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Angelina » Powerwoman!!:  ”Så kul att ses igen! Kramar Angelina”

  • Caroline » Var rädd om gnällspikarna!:  ”Jättebra artikel som jag läst flera gånger. När jag läste artikeln insåg jag att..”

  • Linda » Underbara Mallorca!:  ”Kan bara hålla med! Fantastiska tips o bilder o vill ju som sagt ha en ny versio..”

  • Christina » Omslaget klart!:  ”Hej Carl! Så roligt att du vill beställa min bok! Den 20 juni är den här! Hälsn..”

  • Carl Söderström » Omslaget klart!:  ”Hej Christina! Jag lägger gärna en förhandsbeställning på din nya bok. När komme..”

Bloggarkiv