Fem effektiva retoriktips!

Dagens lunchföreläsning! Lyft dina presentationer - effektiva retoriktips! Inbjuden av Marknadsföreningen i Örnsköldsvik att föreläsa på Fjällräven Center! Härligt gäng som verkligen hängde på! Kul!

Eftersom det var en lunchföreläsning så körde jag på med fem retoriktips - möjliga att använda redan på måndag! Bjuder på dem här också! Here we go!

Retoriktips 1
Kläderna!

Kan verka som old school, men med dina kläder signalerar du mycket! Vem du är, hur du vill uppfattas, din respekt inför uppdraget o.s.v. Finns såklart inget facit vad som är "rätt" kläder - men sträva efter att låta dina kläder stödja det budskap du vill framföra till just den grupp som är aktuell för dagen! Dumt att skaffa sig en uppförsbacke i onödan, bara för att du inte tänkte igenom kläderna!

Retoriktips 2
Hållning och energinivå!

Sträck på ditt mellangärde, ta ögonkontakt, fyll rösten med energi, håll händerna långt från ansiktet och rör dig med säkerhet!

Retoriktips 3
Lär dig inledningen utantill!

Många plus om du fixar detta; du kommer att utstråla kompetens, få ögonkontakt och per automatik en högre energinivå än om du tittar i datorn/på ditt papper / på presentationen på väggen!

Retoriktips 4
Pausen!

Det bästa sättet att ge dina ord tyngd! När du vill göra ett avtryck på t.ex. ett styrelsemöte, så använd dig av pauser! Man kommer att lyssna till dig!

Retoriktips 5
Träna högt för dig själv!

Det finns inga genvägar! Du måste höra dig själv prata högt, för att kunna avgöra om du har strukturerat presentationen på ett bra sätt. Du kommer garanterat att fastna på sådant som du behöver rätta till. Dumt att göra det inför publik!

För att utvecklas som retoriker behöver du mod och medvetenhet. Du måste våga pröva något nytt! Gör inte bara som du alltid gjort! Skaffa dig kunskap om retorik!

Den 28-29 mars har du möjlighet! Då leder jag en kurs i retorik som ordnas av Företagsutbildarna i Örnsköldsvik! Missa inte den chansen! Här får du verktygen som lyfter dina presentationer! Kika in på www.foretagsutbildarna.se/utbildningskatalog så hittar du utbildningen där! Hoppas vi ses!

Trevlig helg till er alla!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Angelina » Powerwoman!!:  ”Så kul att ses igen! Kramar Angelina”

  • Caroline » Var rädd om gnällspikarna!:  ”Jättebra artikel som jag läst flera gånger. När jag läste artikeln insåg jag att..”

  • Linda » Underbara Mallorca!:  ”Kan bara hålla med! Fantastiska tips o bilder o vill ju som sagt ha en ny versio..”

  • Christina » Omslaget klart!:  ”Hej Carl! Så roligt att du vill beställa min bok! Den 20 juni är den här! Hälsn..”

  • Carl Söderström » Omslaget klart!:  ”Hej Christina! Jag lägger gärna en förhandsbeställning på din nya bok. När komme..”

Bloggarkiv