Yngst på jobbet - och chef!

I senaste JUNIA skriver jag om den speciella situation som infinner sig när man är yngst på jobbet - och chef!

En inte helt lätt situation. Som ung och ny chef är man ofta ivrig att förändra och sätta sin prägel på verksamheten. De äldre medarbetarna, däremot, håller ofta emot, och vill se uppskattning och bekräftelse på det  sätt man jobbat på så här långt - INNAN man öppnar upp för förändring!

Här är lyhördhet och timing från den unga chefen, helt avgörande för hur han/hon lyckas. Att gå för hårt och för fort fram, skapar bara onödigt motstånd och spända relationer. Motstånd och konflikter som skulle ha kunnat undvikas om man tagit det lite lugnt och lyssnat in stämningar och synpunkter. 

Lyckas den nya chefen med detta - kan denna nya period i verksamheten bli både rolig och framgångsrik för både ny chef och äldre medarbetare!

Ett bra sätt att säkerställa att man lyckas med detta är att gå mitt Mentorprogram under ett år. Här får du det bollplank, de utmaningar och de redskap som gör attt ditt första år som ny chef blir bra - för både dig och dina medarbetare! Läs mer under fliken Tjänster/Mentorprogram!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Angelina » Powerwoman!!:  ”Så kul att ses igen! Kramar Angelina”

  • Caroline » Var rädd om gnällspikarna!:  ”Jättebra artikel som jag läst flera gånger. När jag läste artikeln insåg jag att..”

  • Linda » Underbara Mallorca!:  ”Kan bara hålla med! Fantastiska tips o bilder o vill ju som sagt ha en ny versio..”

  • Christina » Omslaget klart!:  ”Hej Carl! Så roligt att du vill beställa min bok! Den 20 juni är den här! Hälsn..”

  • Carl Söderström » Omslaget klart!:  ”Hej Christina! Jag lägger gärna en förhandsbeställning på din nya bok. När komme..”

Bloggarkiv