Sommarförkylning och inställd resa...

Ibland blir det inte som man tänkt sig... I slutet på förra veckan var det tänkt att vi skulle ha stuckit iväg en sväng till Mallorca...En sväng TILL, kanske någon tänker, av er som följer mig här på bloggen - och det stämmer! I början av juni var vi på en liten prevaction till Palma med våra kära barnbarn. MEN. Vi hade alltså bokat in en vecka för att också avrunda semestern på vår kära favoritö. 

MEN. Morgonen när vi skulle packa ihop för att åka vaknade jag med halsont; alltså inte bara så där lite "ont i halsen", utan en dunkande värk - också när jag inte svalde. Först tänkte jag, som man ofta  gör, att äsch, det går över...MEN. Längre fram på dagen var jag tvungen att inse-  detta går inte...Så vi fick avboka alltihop.

Snopen, besviken och, skulle det visa sig, jätteförkyld, satt jag här i vårt sommarhus och tyckte lite synd om mig själv. Men så tänkte jag - hur skulle det vara om jag istället för att fundera på det som inte blev, skulle titta mig omkring på det jag ändå faktiskt har runt omkring mig.

Ok, det är 30 grader varmt och jag kan INTE vara i solen eller ligga utsträckt på en skön sandstrand. MEN. Jag kan sitta i bikini på trädäcket i skugga och läsa  - och det är sååå lagom varmt och skönt. 

OCH. Den miljö jag har omkring mig - så somrigt, härligt och njutbart, även om jag är förkyld. 

Att inte grubbla på det man är besviken över och det som inte blev, utan istället lyfta blicken och se på det man faktiskt har, detta gör den stora skillnaden. Att ta vara på guldkornen runt omkting - det kan vi alltid göra, oavett vilken svår situation vi hamnar i, även om det är betydligt svårare saker än en sommarförkylning och en inställd resa som möter oss.  Situationen förändras kanske inte - men det blir ljusare, lättare och luftigare inombords.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Angelina » Powerwoman!!:  ”Så kul att ses igen! Kramar Angelina”

  • Caroline » Var rädd om gnällspikarna!:  ”Jättebra artikel som jag läst flera gånger. När jag läste artikeln insåg jag att..”

  • Linda » Underbara Mallorca!:  ”Kan bara hålla med! Fantastiska tips o bilder o vill ju som sagt ha en ny versio..”

  • Christina » Omslaget klart!:  ”Hej Carl! Så roligt att du vill beställa min bok! Den 20 juni är den här! Hälsn..”

  • Carl Söderström » Omslaget klart!:  ”Hej Christina! Jag lägger gärna en förhandsbeställning på din nya bok. När komme..”

Bloggarkiv