Veckans kommunikations tips!

Nytt för i höst är att jag, här på bloggen,  varje vecka kommer att dela med mig av ett konkret och användbart kommunikationstips.

Först ut är:

I somras, på en fest, fick jag frågan:

"Av alla 19 tips som du ger i din senaste bok – vilket tips är det allra viktigste?"

Jag behövde inte tänka länge, utan svaret kom direkt! Precis det tips som är veckans kommunikationstips: Du bär ditt budskap!

Enligt min erfarenhet så tappar vi ofta bort denna sanning, i vår iver att få till själva budskapet  så optimalt som möjligt. Vi jobbar med innehåll och PP och funderar ut vad vi ska säga. Det vi däremot ofta knappt ägnat en tanke, är HUR ska jag få min publik, gruppen eller den enskilda person jag ska möta, att känna samma entusiasm och iver som jag?

Ligger svaret på den frågan i ännu en snygg PP? Nej, svaret på den frågan är att - det handlar om dig! Om din utstrålning och den värme och det intresse som du lyckas förmedla till din publik, grupp eller den person som du ska möta.

Vi behöver bara gå till oss själva för att känna att detta stämmer, för vem av oss öppnar upp för ett budskap av en person som vi uppfattar som ointresserad av oss, nonchalant, dryg eller överlägsen? Och ändå – dessa personer som vi uppfattar på ett sådant sätt, kanske egentligen är supertrevliga, men i det ögonblick när vi möter dem är de nervösa, stressade eller helt enkelt omedvetna om det intryck som de ger. 

Hur ska du då tänka för att förmedla värme, intresse och nyfikenhet? Här kommer några tips!

1. Hälsa varmt och med ögonkontakt. Om det passar in – hälsa genom att ta alla i hand.

2. Om du besöker ett kontor eller en arbetslats – kommentera kontoret eller verksamheten i positiva ordalag.

3. Om du möter en enskild person, visa intresse för den personen genom att ställa intresserade jobbrelaterade frågor - gå inte direkt på med ditt budskap!

4. Beröm och uppskatta det du gilllar; kontorets läge, inredning o.s.v

5. Gör alltid allt du kan för att få publiken/gruppen eller en enskild person att känna sig bekväm och good enough.


Vi gillar dem som gillar oss! Simple as that! Och att man gillar dig är en viktig förutsättning för att vilja lyssna till och låta sig påverkas av dig! Planera innan dina möten, hur du ska tänka, säga och agera för att  din värme ska gå fram!

Lycka till!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Angelina » Powerwoman!!:  ”Så kul att ses igen! Kramar Angelina”

  • Caroline » Var rädd om gnällspikarna!:  ”Jättebra artikel som jag läst flera gånger. När jag läste artikeln insåg jag att..”

  • Linda » Underbara Mallorca!:  ”Kan bara hålla med! Fantastiska tips o bilder o vill ju som sagt ha en ny versio..”

  • Christina » Omslaget klart!:  ”Hej Carl! Så roligt att du vill beställa min bok! Den 20 juni är den här! Hälsn..”

  • Carl Söderström » Omslaget klart!:  ”Hej Christina! Jag lägger gärna en förhandsbeställning på din nya bok. När komme..”

Bloggarkiv