Carin Dernulf

Generalsekreterare
 
Equmenia
Stockholm
Som ny i chefsrollen, kändes det naturligt för mig att gå Mentorprogrammet. Det året blev mycket värdefullt för mig; jag fick många användbara redskap som jag kunde tillämpa i mitt ledarskap. Att ha en mentor blev särskilt viktigt, eftersom jag inte längre kunde vända mig på samma sätt till mina tidigare kollegor – jag var nu deras chef! Mentorprogrammet hjälpte mig att hitta den viktiga balansen mellan att vara igenkännlig som deras tidigare medarbetare – men ändå vara tydlig i chefsrollen.

Genom Mentorprogrammet fick jag också möjlighet att reflektera över mitt ledarskap; vad som hänt, hur jag hanterat olika situationer och konsekvenserna av mitt handlande. Allt rusar på så fort i vardagen, men genom mentorprogrammet fick jag möjlighet att utvecklas och utmanas som ledare.

Som mentor är Christina verklighetsbaserad och jordnära. Det finns inget klyschigt över henne, vilket jag uppskattar. Jag upplever Christina som inlyssnande och förtroendeingivande, med stor erfarenhet.

Jag fick verkligen många konkreta tips och råd. Trots att det gått några år sedan jag gick Mentorprogrammet, så lever kunskapen kvar; t ex när det gäller Retorik och Konflikthantering. Så bra tankemodeller och förhållningssätt, som ger goda resultat – år efter år!

Jag har nu gått vidare till en ny chefstjänst och jag kan verkligen rekommendera andra att gå Mentorprogrammet! Det har absolut gjort mig till en bättre ledare!