Magdalena Strömberg

Proposition Journey Manager
Swedbank

Stockholm
Jag valde att gå Mentorprogrammet när jag tillträtt en ny tjänst, för att få support i min nya ledarroll. Jag ville ha någon utifrån att bolla saker med. Mentorprogrammet blev särskilt värdefullt, eftersom det gav utrymme att prata om det som dyker upp i vardagen. Perfekt att ha en mentor som man alltid kan ringa och fråga om råd.

Mentorprogrammet gav en ökad självinsikt, som jag bär med mig, även om det gått några år sedan jag gick programmet och jag nu har gått vidare till ett annat företag.

Retorikkursen som ingår är mycket bra. Den tänker jag ofta på; både när jag själv är talare, men också när jag lyssnar på andra. Att bli inspelad och sedan titta på sig själv, är förstås lite hemskt – men en bra metod för att utvecklas. Christina är pedagogisk, välformulerad och en mycket god kommunikatör. Hon är en förebild. Jag har aldrig jobbat nära någon i arbetslivet, som är lika slipad som hon är, när det gäller retorik och framförande.

Konflikthantering gav viktiga nycklar som jag har haft nytta av också i mitt nya jobb – men även privat!

Uppskattade mycket den del av programmet som handlade om att leda medarbetar – och lönesamtal. Bra att få jobba med innehållsdelen i dessa samtal. På de flesta företag finns en mall – men vad den mallen ska fyllas med är oftast oklart. Här fick jag bra redskap, som tog mina samtal till en ny nivå.

Christina fungerade mycket bra i mentorsrollen. Hon är bra på att lyssna och fick mig att vara ärlig, vilket gjorde Mentorprogrammet intressant och spännande.

Jag kan absolut rekommendera andra att gå. Vill du utvecklas som chef är detta ett bra sätt.