Ewa Bylander

VD och platschef
 
Gullbrannagården
Halmstad
Jag hade länge velat gå ett mentorprogram – men inte hittat en mentor som kändes rätt för mig. När jag lyssnade på Christina under en föreläsning i Jönköping, upplevde jag att henne skulle jag kunna känna förtroende för som mentor. Jag uppfattade henne som en person som skulle kunna ge mig verktyg för att kunna utveckla mitt ledarskap vidare och samtidigt bjuda mig motstånd.

Det jag upplevde initialt i mötet med Christina som föreläsare, visade sig också stämma. Jag reste upp till Stockholm från Halmstad för våra mentorsträffar, och att jag lade den tiden på att resa, säger något om hur nöjd jag var med våra träffar. Jag upplevde alltid att våra mentorsträffar var kreativa möten, men med en tydlig och bra struktur. Det var oerhört lyxigt att få sitta ner med en mentor som Christina, så engagerad och med ett genuint intresse för människor. Mentorprogrammet gav mig nya insikter om mig själv som ledare; insikter som även idag är aktuella och påverkar mitt sätt att leda. Mentorsåret gav mig en helhetssyn på mig själv; inte bara som ledare, utan också som människa. En fördjupad insikt om att ledarskapet inte bara innebär att leda en verksamhet – utan även att leda och utveckla medarbetarna på ett individuellt plan.

Jag är mycket nöjd med mentorprogrammet och kan verkligen rekommendera det till alla som vill utveckla sitt ledarskap, såväl den professionella vd:n som ledare för ideella organisationer.

Jag gick senare också en individuell retorikkurs, som var väldigt givande. Jag gillar att stå på scen och är bekväm med det, men ville vässa mig ytterligare. Att se sig själv på film och få feedback var mycket bra, även att få fördjupa sig i hur man skapar ett intresse hos sin publik; hur man gör dem nyfikna.